(1) 287 4445 szervokormanymu@gmail.com 1238 Budapest, Szabóky Rezső u. 18.

Kormánymű javítás Kecskeméten

Kormánymű javítás Kecskeméten

Cégünk, a Profil DC. Bt. Bt. immár két évtizede jelent megoldást mindazoknak az autósoknak, akik szervo problémára keresnek megoldást. A munkatársaink kivétel nélkül magas színvonalú szakirányú szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így az általuk elvégzett munka minőségét a 2 év garancia biztosítja.

Cégünk rendkívül rövid határidővel dolgozik; kiváló technikai felszereltségünknek köszönhetően akár egy munkanap alatt elvégezzük a szükséges javításokat. Visszatérő, állandó Ügyfeleink részére minden esetben árengedményt biztosítunk. A Profil DC. Bt. minden időben a kecskeméti autósok rendelkezésére áll.

Ezért fontos a kormánymű javítás

Mechanikus (rásegítés nélküli) vagy szervokormány használata esetén is előfordulhatnak meghibásodások, amelyek esetén szakértői segítségre van szükség. A kormánymű javítás Kecskemét városában, illetve a környező településeken sem okozhat gondot, hiszen több évtizedes gyakorlattal rendelkező szakértői csapatunk bármikor rendelkezésre áll.

A leggyakrabban előforduló problémák között szoktuk említeni a zajos szervo rendszert. A zajt számos különböző ok válthatja ki; a legtöbb esetben szervoolaj hiánya, illetve tömítetlenség az okozója. A leggyakoribb esetek már első indításkor tapasztalható rendellenes zaj.

Zajos működést időzhet elő a szervoszivattyút meghajtó laza, kopott észíj is. A tartályban található szűrő-hullámtörő lemez sérülése, a tartályt a szervoszivattyúval összekötő cső elöregedése, rögzítő bilincseinek fellazulása, mind levegő bejutását okozzák, ez pedig kihat az elégséges szervohatás kialakulására.
Zajok forrása lehet továbbá a szervoszivattyú belső betétjeinek kopása; ilyen esetekben a szervoolaj a leváló mikro szemcsék következtében zavarossá, szürkéssé válik, ilyen módon a probléma könnyedén felismerhető.

Gyakorta jelentkezik a kormányoszlopot a kormánymű orsótengellyel összekötő kardáncsukló meghibásodása. Ilyen esetekben a kormányzás 45 vagy 90 fokos elforgatásakor ellenállásba ütközik. Ebben az esetben a kanyarodás befejeztével a kormánykerék nem áll vissza egyenes állásba.

Amennyiben a kormánykerék szélső állapotában visító hang jelentkezik, feltételezhetjük, hogy a szervoszivattyút meghajtó ékszíj kopása idézi elő a problémát. Az is előfordulhat, hogy az ékszíj laza és meg-megcsúszik, az esetben is hasonló tünetek jelentkeznek. Az ilyen meghibásodások elkerülése végett a szervószivattyút meghajtó ékszíjat, illetve ékszíjfeszítő görgőt 10-25000 km-ként cserélni kell. Amennyiben a probléma nem ezen alkatrészek meghibásodása miatt áll fenn, szakműhely felkeresése indokolt.

A kormánymű javítás folyamata

Cégünk üzletpolitikájának része, hogy a szervorendszer hibáinak feltárását díjmentesen elvégezzük. Ügyfeleinket minden hétköznap reggel 7 és 8 óra között várjuk ennek elvégzése érdekében. Javításra kérjük minden esetben előzetesen egyeztessen időpontot!

Kiszerelt alkatrészeket javításra csak abban az esetben tudunk átvenni, amennyiben ismerjük annak típusát, illetve a meghibásodás jellegét. Az átvételt követően előre közöljük a javítás várható költségét. Általános esetben az alkatrészek javítása egy vagy két munkanap alatt történik meg.

Amennyiben Ön a meghibásodott gépjárművel érkezik, szakembereink még az alkatrész kiszerelése előtt megvizsgálják a gépjárművet, megállapítják a hiba jellegét és ezt követően kiszerelik a meghibásodott alkatrészt. A műhelyben elvégzik a hibás alkatrész javítását, illetve szükség esetén a cserealkatrészt biztosítunk. A kormányművek javítását követően a futómű geometriája megváltozik, szükséges futómű műszeres beállítása is, melyet szintén a helyszínen végezzük.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy ügyfeleink postai úton vagy futárszolgálattal juttassák el hozzánk a meghibásodott alkatrészeket, amelyeket a javítás után természetesen postai úton vissza is küldünk. Az ilyen javítások esetében kérjük, a postai csomagban tüntessék fel saját elérhetőségüket (telefonszámmal), hogy az alkatrész beérkezését követően tudjunk egyeztetni Önnel.

A kormánymű javítás felelősségteljes szolgáltatás

Szakembereink tudatában vannak annak, hogy a tökéletes munkavégzés csak abban az esetben lehetséges, ha pontosan megállapítjuk a meghibásodás okát. Emiatt kiemelt figyelmet szentelünk a hibafeltárására. Ennek köszönhetően a szervó javítás és felújítás terén kivételesen magas minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani. A szervókormánymű és szervoszivattyú javítás és felújítás Kecskemét városában sem jelenthet gondot.

Tudatában vagyunk, hogy a megbízhatóság érdekében nem csak magas színvonalú munkát kell biztosítanunk, hanem kiváló minőségű alkatrészeket is kell használnunk, ezért az általunk használt tömítéseket, vezetőcsapágyakat, perselyeket, karmantyúkat és porvédőket megbízható és leinformálható partnerektől vásároljuk.

Nagy figyelmet fordítunk annak érdekében, hogy a lehető legolcsóbb, de minőségi megoldást kínáljuk ügyfeleink részére, ezért az új, vagy bontott alkatrészek beszerelése helyett elsősorban az alkatrészek javítását szorgalmazzuk, amennyiben ez lehetséges.