(1) 287 4445 szervokormanymu@gmail.com 1238 Budapest, Szabóky Rezső u. 18.

Szervokormánymű egyik irányba mozdításakor szinte magától aláfordul

Figyelem! A túl könnyű kormányzás nagy sebességnél labilissá, balesetveszélyessé teszi a közlekedést! Az egyik legproblémásabb és legveszélyesebb hibák előidézője a szervokormánymű orsótengelyén elhelyezkedő vezérlő meghibásodása.
Mind a kormánymű öntvényház, mind a vezérlő tengely gyûrûinek kopása okozhatja az alábbi hibákat: szervohatás csak az egyik irányban alakul ki, szervohatás túl könnyű, kormánymozdulat nélküli aláfordulás, kormánykerék nyugalmi állapoban ide-oda mozgása. A kormánymű javítását, illetve cseréjét igényli. Lsd.: árlista, szervokormánymű javítás.
Opel ‘B’ és ‘C’ Corsa, Combo, Meriva típusok esetében a szervorásegítés egy – a kormányoszlopra szerelt – elektromos motor segítségével történik.
Ennek meghibásodásakor a fent ismert hibajelenségek jelentkezhetnek. Javítását az árlistánkban ismertetett díjazás mellett tudjuk vállalni.
Bővebb felvilágosításért érdeklődjön személyesen, vagy telefonon szervizünkben. A hibamegállapítás nettó 5.000 Ft, melyet a műhelyünkben végzett javításból levonunk.
Egyéb hibajelenségek esetén kérjük érdeklődjön kollégáinktól telefonon a (1) 287-4445-ön, vagy a (30) 932 6713-on.

Ha zajos a szervorendszer

A zajt kiválthatja motorfordulat emelése, végálláshoz közeli kormánykerék állás, vagy már a legkisebb kormánykerék elfordítása is. Mindhárom esetbe...
Elolvasom

Kormánykerék végállásban kattogás, ékszíjzaj

Amennyiben az ékszíj és a feszítők állapota megfelelő, bizonyos típusok esetében (VW, Audi, stb.) a generátor ékszíjtárcsája ún., szabadonfutó csap...
Elolvasom

Gyenge, megszűnt szervohatás mindkét irányban, menet közben

Gyenge, illetve elégtelen szervohatás látható hibaforrása lehet az elszakadt ékszíj.Megfelelõ olajszint esetén az elégtelen, gyenge szervohatás leg...
Elolvasom

Szervotartályban habos az olaj, szervorendszer zajos

1. Gyenge, illetve elégtelen szervohatás látható hibaforrása lehet az elszakadt ékszíj. 53...
Elolvasom