(1) 287 4445 szervokormanymu@gmail.com 1238 Budapest, Szabóky Rezső u. 18.

Szolgáltatások


Megelőzés

Kevesen tudják és a gyártók sem mindig hívják fel a figyelmet rá, de sajnos a szervórendszert nem megfelelő használattal is tönkre lehet tenni. Kis odafigyeléssel sok problémától mentesülhetünk.
 
 

Szinte minden típusú szervós, illetve mechanikus kormánymű és szervoszivattyú javítását vállaljuk, 24 órán belül.

Kiszerelt állapotban hozott alkatrészek javítását előzetes bejelentkezés nélkül 24 órán belül vállaljuk. A hibafeltárás díjmentes.
Az autóból – általunk – kiszerelt alkatrészek javítását egy előre egyeztetett időpontban, ki-, beszerelési költséggel terheljük. Messzebbről érkező Ügyfeleink ügyfélvárónkban várakozhatnak gépkocsijuk javítására, vagy kérhetik telefonos kiértesítésünket. Amennyiben nincs módjuk az aznapi átvétere, zárt parkolónkban biztonságban tudhatják autójukat.

Szervokormány és szervoszivattyú tömítetlenségi javítására 2 év teljes körű garanciát, részleges javításra, illetve mechanikus (szervorásegítés nélküli, illetve elektromos szervorásegítés esetén – kivéve Opel Corsa, Combo) kormánymű javítására 1 év garanciát vállalunk.

Eredetileg nem szervós (mechanikus) rendszereken utólagos szervósítást nem vállalunk! Előzetesen megbontott, szétszerelve elhozott kormányműveket és szervoszivattyúkat nem javítunk (garancia nélkül sem)!

A kormánymű javítás esetében, a ki-, illetve visszaszereléskor a futómű geometriája – ha csak kis mértékben is, de – megváltozik. A változás olykor szinte észrevehetetlen, de hosszabb távon mindenképpen szükséges a futómű beállítása. Műhelyünkben ügyfeleinknek erre is nyílik lehetősége. A modern 8 kamerás, 4 fejes Fasep Concept.1 típusú futómű állító készülékkel, kompletten felszerelt gumis-műhellyel Önnek nem kell másik időpontot kérnie, hiszen mindez egy helyen, nálunk megoldható.

Garancia érvényesítése, a vállalás feltételei:

Az általunk végzett munkáért a 249/2004. sz. Kormányrendelet, valamint az irodánban kifüggesztett VÁLLALÁSI FELTÉTELEK értelmében visszajavítási garanciát vállalunk. Hozott alkatrészekért felelőséget nem vállalunk. Tanúsítjuk, hogy az általunk elvégzett munka megfelelő, a felhasznált anyag rendeltetésszerű használatra alkalmas. Felhívjuk szíves figyelmét az időszakos ellenőrzések (porvédő harangok, ékszíjfeszesség, olajszint) elvégzésére! Külső mechanikai sérülésekből, szakszerűtlen beavatkozásból, szervoolaj nélküli üzemeltetésből keletkező káresemények esetleg a garancia elvesztését vonhatják maguk után!

A garancia nem terjed ki a szállítással kapcsolatos költségtérítésre.

A garancia érvényesítéséhez az alábbi feltételeket kérjük betartani:

Teljes körű garancia vonatkozik azokra a kormányművekre, melyeket tolórudakkal (axiális csuklókkal) és porvédőkkel érkeznek javításra. A garancia feltétele az eredeti (színes) rögzítő bilincsek, az általunk felhelyezett plomba és a gumi porvédők sérülésmentessége.

Új szervoszivattyú vásárlása esetén az alkatrész felszerelése előtt a teljes rendszert ki kell tisztítani. Szükség esetén javasolt a kormánymű szétszerelve történő tisztítása. Ennek elmulasztása esetén a garancia érvényét veszti. A szervoszivattyú emelt fordulatszámon, végállásban történő használata az élettartamát nagy mértékben megrövidíti. Az ilyen jellegű használat a belső fémfelületeken keletkező sérülések alapján egyértelműen bizonyítható, szintén a garancia elvesztését eredményezi.

Összekötő tolórudak nélküli javítás esetén csak az általunk mellékelt porvédő gumiharangokkal és nem „awab” bilinccsel szerelt kormányművel érvényesíthető a garancia. A korábbi (használt) porvédők és bilincsek, illetve fém bilincsek visszaszerelése esetén a garancia elvész. Tolórudak nélküli beszerelést követően a fogaslécet mentesíteni kell a szállításkor felkerült szennyeződésektől, kenőanyaggal ellátni és csak ezt követően lehet felszerelni a porvédelmet biztosító gumiharangokat és a rögzítő bilincseket. Egyes típusok esetében a porvédőn kívül helyezkedik el a szuszogó cső. Összeszereléskor kérjük ügyeljen ezek visszahelyezésére és megfelelő rögzítésére is! A porvédő gumiharangok nem megfelelően történő felszerelése következtében – a javítást követően – a fogasléc tömítő felületein kialakult korrózió a garancia elvesztését eredményezi.

Tolórudak felszerelése nélkül a kormánymű két végállásba tekerésekor a belső tömítések kiszakadnak, tönkremennek.

Szervokormánymű tömítetlenségi (hidraulikus) javítás esetén a garancia nem terjed ki a túlzott mechanikai kopásokra.

Minden gyári technológiától eltérő beavatkozás szintén a garancia elvesztését eredményezi!