(1) 287 4445 szervokormanymu@gmail.com 1238 Budapest, Szabóky Rezső u. 18.

Időszakos ellenőrzésekIdőszakos ellenőrzések

Hidraulikus rendszerek esetében is szükség van időszakos ellenőrzésekre, melyet akár műhelyünkben is el tudunk végezni, amennyiben ez Önnek gondot okoz.
A folyadék szint vizsgálatát érdemes még hideg állapotban (első indítás előtt) elvégezni. A szintet vagy a tartályon lévő jelzés, vagy a tartály kupakján található nívó pálca segítségével vizsgálhatja. A folyadék szint hidegen és üzem melegen a minimum és a maximum között változik. Hidegen a minimumon van szint, amennyiben a rendszer tömítettsége megfelelő. A folyadék színe típustól függően eltér, de állagának mindig tiszta áttetszőnek kell lennie. A folyadék zavaros, grafitos szürke jellege már kezdődő meghibásodásra utalhat.

10-15 ezer kilométerenként, szükséges megvizsgálni a szervoszivattyút meghajtó ékszíj állapotát, feszességét (amennyiben ilyen rendszerrel szerelték a gépjárművet). Fontos a szervokormánymű két oldalán található gumiharangok sérülésmentessége is, mivel ezek sérülése az elsődleges ok, a szervokormányművek tönkremenetelének.