(1) 287 4445 szervokormanymu@gmail.com 1238 Budapest, Szabóky Rezső u. 18.

MegelőzésMegelőzés

Szervórendszer meghibásodásának megelőzése

Kevesen tudják és a gyártók sem mindig hívják fel a figyelmet rá, de sajnos a szervórendszert nem megfelelő használattal is tönkre lehet tenni. Kis odafigyeléssel sok problémától mentesülhetünk.
A szervo rásegítés egy kényelmi berendezés, nem biztonságtechnikai elem, viszont egy hirtelen megszűnő szervohatás veszélyeztetheti a biztonságot.

Hidraulikus rendszerek esetében járó motornál a szervoszivattyúnak már biztosítani kell a ráségítést. Magasabb fordulaton és végállásig kitekert kormánykerék esetében ez megnövekedett terhelést jelent a szervoszivattyúnak, könnyen túlmelegedhet a rendszer és elveszti a hidraulika folyadék a kenőképességét. Ez a felületek drasztikus sérülését okozza.

Szintén rendszeres vezetéstechnikai hiba és elkerülhető a magas útpadkára, járdára történő parkolás lendületből. Ilyen esetben a futómű felől kap egy olyan ütést a kormánymű, mely a vezérlő tengely deformálódását, vagy a fogaslécre rögzített dugattyú leszakadását okozza. Ezeknek a hibáknak csak egy része javítható, előfordulhat, hogy nem javítható az alkatrész, cserélni kell.